ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Alles wat u moet weten over zaadolie: variëteiten, gebruik bij het koken, conservering en houdbaarheid…

Alles wat u moet weten over zaadolie: variëteiten, gebruik bij het koken, conservering en houdbaarheid…
Ontdek de diverse wereld van zaadolie: eigenschappen, verschillen en toepassingen bij het koken, met enkele tips voor een weloverwogen keuze.
Zaadolie is een vloeibaar plantaardig vet dat wordt verkregen tijdens de verwerking en persing van oliehoudende zaden, een voedingsmiddel dat veel wordt gebruikt bij het koken en industriële bereidingen. Als het waar is dat extra vierge olijfolie, de ware trots van onze productie, in de Italiaanse gastronomische traditie het kruid bij uitstek is, is het ook waar dat olijfolie niet de enige plantaardige olie is die op de markt verkrijgbaar is en waarvoor wij gebruiken het in onze recepten.

Zonnebloem, vlas, pinda: er zijn vele soorten zaadolie, een breed en gevarieerd universum van knapperige friet, omega-3-vetzuren en mechanische persing. Dankzij de intensieve productie en hogere opbrengsten is zaadolie een veel goedkoper product dan olijfolie, en sommige soorten kunnen ook rauw gebruikt worden. Wat is zaadolie? Hoe wordt het gemaakt? Wat is de beste zaadolie en hoe kies je deze? Hier is alles wat u moet weten over zaadolie.

Zaadolie: hoe is het
vervaardigd Hoe zaadolie verkrijgen? Als volgens de wet extra vierge olijfolie wordt geproduceerd door koude persing, kan de extractie en productie van pompoenpitolie op twee verschillende manieren gebeuren: door “mechanische druk” of door gebruik te maken van chemische oplosmiddelen. Door koude mechanische extractie door persing blijven de voedingseigenschappen van de zaden behouden, die eerst worden geperst en vervolgens gerectificeerd: met deze methode verkrijgen we een soort olie met een aangenamere smaak en zeker geschikter om te koken. De snellere en goedkopere extractiemethode met chemische oplosmiddelen zorgt ongetwijfeld voor een betere opbrengst, maar de smaak en kwaliteit van het eindproduct lijden eronder.

Alles wat u moet weten over room: productie, soort en gebruik bij het koken

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Plaats een reactie