ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Koffiedik door het toilet gieten: dit lost een van de grootste badkamerproblemen op

Marc voorkomt dat de aarde bevriest: Niet waar

Dit is een populaire overtuiging. Fermentatie is niet voldoende om de grond te verwarmen. Maar goed nieuws, Christophe Savigny vertelt ons dat: “De koffiebonen zijn omgeven door perkament: perkament, een soort plantenplacenta die, als deze tijdens het branden rond de boon zou blijven zitten, de koffie een harde smaak zou geven en bijna ondrinkbaar zou zijn.

Het perkament wordt daarom door ons verwijderd met behulp van een heteluchtstroomsysteem.We halen haar op in een aparte kamer.

Onze vrienden ontdekken dat deze perkamenten, die als een tapijt op de grond liggen, een zeer effectieve mulch vormen, zowel om de vochtigheid van de aarde te behouden als om vorst te voorkomen.

Moraal: om te mulchen tegen de kou moet je deze envelop veel beter gebruiken dan het koffiedik.

Alle koffiedik is gelijk: niet waar

Als “de beste koffie altijd de koffie is die net is gemalen en onmiddellijk is gezet” (Christophe is duidelijk over dit onderwerp), omdat “we de afbraak ervan niet kunnen blokkeren, zelfs niet in de capsules”, is de beste Marc ongetwijfeld degene die komt van kwaliteitskoffie zonder toevoegingen, zoals die welke schuim maken. Ideaal biologisch voor puristen.

Ook de kwestie van de prijs en de hersteltijd speelt een rol: “Reken maar eens uit voor 35 eurocent (minimaal) voor 5 gram koffie in pads.

Dit kost je minimaal 70 euro per kilo koffie! Wat het karwei betreft het openen van de capsules met een mes om het koffiedik terug te winnen: is het niet eenvoudiger om, als je dit kostbare bijproduct in de tuin wilt recyclen, terug te gaan naar goede oude machines of filtermateriaal?

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Plaats een reactie