Voeg in een bakje de lauwe melk en de gist toe en meng goed. Totdat het is opgelost. Voeg een eetlepel suiker toe. Laat het rusten
Doe ondertussen de bloem, het zout en de suiker in een aparte kom en meng goed. Plaats het droge mengsel op een oppervlak dat een kleine berg vormt. Maak een gat in het midden en voeg het ei en de boter toe. Begin met je hand alles langzaam te integreren.
Als de boter al is geïntegreerd met het ei en de bloem, beginnen we geleidelijk de melk met de gist toe te voegen. Het melk- en gistmengsel moet dik en schuimig zijn. Het geheim van dit deeg is om het goed te kneden. In eerste instantie zal het een plakkerige consistentie hebben, dus je zult beetje bij beetje bloem moeten toevoegen totdat het een consistentie heeft die niet langer aan je handen blijft plakken. Zodra het deeg niet meer plakkerig is, doen we een beetje olie in een grote bak en bestrijken we de hele deegbal met de olie. Laat het deeg vervolgens op kamertemperatuur op een koele plaats rusten, afgedekt met keukenplastic of een schone doek. Laat ongeveer 1 tot 2 uur staan, totdat het aanzienlijk is ingedikt.
Wanneer het is gegroeid, rekt u het op een vlakke ondergrond uit met een roller tot het 1 cm dik is. Snijd de randen af en vorm een rechthoek. Bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze met kaneel en bruine suiker. Vorm een worst en leid deze over zichzelf heen, zodat hij beter blijft plakken. Snij hem in stukjes van ongeveer 1,5 cm. Leg ze op een bakplaat met vetvrij papier en laat ze nog even staan.
Als ze wat gegroeid zijn, breng je ze met bakpapier of bakpapier naar de AF, op 180°C gedurende 5 minuten, tot ze goudbruin zijn. Draai je om en laat nog 5 minuten staan. Houd er rekening mee dat de tijd kan variëren afhankelijk van het merk van de pan en de te bereiden hoeveelheid. Het is daarom raadzaam om vanaf de tweede helft van de tijd het koken in de gaten te houden.
ADVERTISEMENT