Hoe voorkom je condensvorming op ramen? Heel eenvoudig: u hoeft alleen maar een bepaalde temperatuur in te stellen en u heeft dit probleem niet meer. Laten we eens kijken naar alle manieren om condensvorming op de ramen te voorkomen!
Het domme probleem
Dichtheid op ramen is in sommige kamers van het huis onvermijdelijk en moet worden geëlimineerd om ze gezond te houden. Maar hoe werkt het? En vooral: hoe ontstaat het? Wanneer de winter snel nadert, is het gevaar zelfs nog groter, omdat de vochtigheid zich gemakkelijker ophoopt en de vorming van condenswater frequenter wordt. Dit kunt u doen om condensatie tegen te gaan. Begin met het reguleren van de temperatuur en andere oplossingen die u helpen condensatie tegen te gaan, zodat deze zich niet meer vormt!
Vervolg op de volgende pagina
Door een thermische schok vormt zich condens op het raam. Wanneer koude en warmte op een oppervlak met elkaar in contact komen, vormt zich condens op het warmere oppervlak. In de praktijk treedt condensatie op wanneer vocht in contact komt met een koud oppervlak en door de temperatuurverandering van een gasvormige naar een vloeibare toestand verandert.
Als in deze gevallen water door de ramen ontsnapt en op de muren terechtkomt, wordt de structuur van het pand aangetast en onvermijdelijk beschadigd. Er kan zich ook condens vormen in ramen met dubbele beglazing, mogelijk als gevolg van versleten afdichtingen of afdichtingen van slechte kwaliteit die geen perfecte afdichting bieden.
Zodra er een beetje lucht van buiten naar binnen komt en in contact komt met de binnenplaat, ontstaat er condens. De beste oplossing zou zijn om de afdichtingen te vervangen, maar er zijn andere methoden om condensvorming op de ramen te voorkomen.
Vervolg op de volgende pagina
ADVERTISEMENT